Βαλκάν Εξπόρτ: Αύξηση τζίρου-κερδών στο εννεάμηνο

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 18:11

Περαιτέρω ενίσχυση σημείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας Ξύλου Βαλκάν Εξπόρτ Α.Ε. στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2002.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε 1.516.560 ευρώ κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 1.341.590 ευρώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε με ρυθμό της τάξης του 12,7% και ανήλθε στα 15,9 εκατ. ευρώ έναντι 14,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του προηγούμενο έτους.

Την ίδια περίοδο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τόσο ο μακροπρόθεσμος όσο και ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός είναι μηδενικός, ενώ στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της διοίκησης για την ορθολογικότερη λειτουργία της επιχείρησης, εφαρμόζεται περιεκτικό σχέδιο αυστηρού ελέγχου των δαπανών, μείωσης των αποθεμάτων και περιορισμού του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης.

Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ώστε να παραμείνει η εταιρεία ανταγωνιστική και κερδοφόρα, στην εγχώρια και περιφερειακή αγορά ξυλείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα