Καταγγελία ΝΔ για εξαγορά της Jugopetrol από τα ΕΛΠΕ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 17:36

Για ασύδοτη έως ύποπτη διαχείριση των χρημάτων του Ελληνα φορολογούμενου «από τις κρατικοδίαιτες διοικήσεις των ΔΕΚΟ», κάνει λόγο ο συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ, Γιώργος Σαλαγκούδης, με αφορμή πρόσφατες εξαγορές των ΕΛΠΕ στα Βαλκάνια.

Eιδικότερα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εξαγορά από τα ΕΛ.ΠΕ. του 54,35% της εταιρείας Jugopetrol AD Kotor του Μαυροβουνίου, ο κ. Σαλαγκούδης διερωτάται γιατί η ελληνική εταιρεία προσέφερε σχεδόν διπλάσιο τίμημα έναντι της ρωσικής Lukoil (63 εκατ. ευρώ έναντι 38 εκατ.)

«Εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της Jugopetrol AD Kotor, γεγονός που προδικάζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τα ΕΛ.ΠΕ., όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του διυλιστηρίου ΟΚΤΑ στα Σκόπια, το βασικό ερώτημα αφορά στο ύψος του τιμήματος. Τι γνωρίζουν τα ΕΛ.ΠΕ. περισσότερο που δεν γνωρίζει η έμπειρη και δραστηριοποιημένη διεθνώς Lukoil, ώστε να προσφέρουν διπλάσια τιμή εξαγοράς», υπογραμμίζει ο κ. Σαλαγκούδης και προσθέτει «πρόκειται για απειρία και αμέλεια στην αποτίμηση της αξίας της εταιρείας ή μήπως η διαφορά των 30 εκατ. ευρώ αφορά σε αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες της διοίκησης;».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα