Σταματά η λογοκρισία της Google στο Google.cn

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 23:34
UPD:23:36
REUTERS/STRINGER

Την απόφασή της να σταματήσει να λογοκρίνει την κινεζική μηχανή αναζήτησης Google.cn ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου Google.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι οι «κυβερνοναύτες» θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα της στο Χονγκ Κονγκ, Google.hk.

H Google διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει την έρευνα και το αναπτυξιακό έργο στην Κίνα και θα διατηρήσει τη λειτουργία υπηρεσιών πώλησης στη χώρα αυτή.

«Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, ανάμεσα στους οποίους να είναι χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση υπήρξε σαφής κατά τις συνομιλίες μας ότι η αυτολογοκρισία είναι μια μη διαπραγματεύσιμη νομική απαίτηση», δήλωσε ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της Google Ντέιβιντ Ντράμοντ.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα προσέγγιση για την παροχή μη λογοκριμένης έρευνας σε απλουστευμένα κινεζικά από τη Google.com.hk είναι μια φρόνιμη λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είναι καθ΄όλα νόμιμη και θα αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση στην πληροφορία για τον κόσμο στην Κίνα. Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφασή μας», επισήμανε.

Η Google πρόσθεσε ότι θα εγκαινιάσει μια νέα διαδικτυακή σελίδα που θα ενημερώνεται καθημερινά και θα πληροφορεί τον χρήστη για τις υπηρεσίες της που είναι διαθέσιμες στην Κίνα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα