Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ κατάφερε να αντισταθμίσει τους φόβους ότι για τις συνέπειες από τη διόγκωση δημοσιονομικών ελλειμμάτων και κρατικών χρεών.
Έτσι παρά το αρχικά αρνητικό κλίμα στις αγορές μετοχών, οι δείκτες στη Wall Street κινήθηκαν ανοδικά με τις μετοχές των κλάδων ιατρικών υπηρεσιών και φαρμάκων να επιδίδονται σε μίνι ράλι.
Ο κλάδος υγείας στον δείκτη S&P 500 κατέγραφε λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης κέρδη άνω του 1%. Αυξημένη ήταν η «όρεξη» των επενδυτών και για τεχνολογικές μετοχές. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 1.065,16 μονάδες.
Και στις ευρωπαϊκές αγορές πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μετοχές του ευρύτερου κλάδου υγείας. Οι τράπεζες έμειναν σε αρνητικό έδαφος, με τις απώλειές τους πάντως να περιορίζονται αισθητά προς τα τέλη της συνεδρίασης.
Στην αγορά συναλλάγματος η σκληρή στάση του Βερολίνου στο ζήτημα της στήριξης της Ελλάδας έθεσε υπό πίεση το ευρώ. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά ακόμη και κάτω από το 1,35 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Στη συνέχεια ωστόσο οι απώλειές του περιορίστηκαν. Στην αγορά πετρελαίου, αν και το αργό υποχωρούσε αρχικά κοντά στα 79 δολάρια το βαρέλι, στη συνέχεια ανέκαμψε πάνω από τα 81 δολάρια.