Στα χαμηλότερα τριών εβδομάδων το ευρώ

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 05:30
UPD:05:44

Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας ότι οποιαδήποτε βοήθεια για την Ελλάδα προϋποθέτει τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το ελβετικό φράγκο αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα θα επιτρέψει την άνοδο του νομίσματος σε συνδυασμό με τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία στη χώρα, της οποίας η οικονομία βελτιώνεται. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε για τρίτη μέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών το τέταρτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3465 στις 11:08 π.μ. στο Τόκιο από 1,3499 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη όπου υποχώρησε νωρίτερα στο 1,3446, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαρτίου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 121,84 γιέν από 122,03 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 90,48 γιέν από 90,40 γιέν.

Το νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα μετά τη δήλωση αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ότι η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να στηρίξουν τον ρόλο του ΔΝΤ στο πλαίσιο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα. Η μεταβολή, πριν από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε που αρχίζει αύριο, επήλθε μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για το πλαίσιο στήριξης.

Το ελβετικό φράγκο σημείωσε άνοδο έως το 1,4233 ανά ευρώ σήμερα, πριν διαπραγματευθεί στο 1,4247, από 1,4275 που ήταν χθες.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε 0,4% στα 70,48 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, και υποχώρησε 0,3% στα 63,77 γιέν.

Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών της Νέας Ζηλανδίας διαμορφώθηκε στα 3,57 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (2,52 δισ. δολ. ΗΠΑ) από 4 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας που ήταν πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι η βελτίωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου – θα επιτρέψει στη Federal Reserve να εξέλθει των μέτρων πριν από τις άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα