Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 05:19
UPD:05:28

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, εν μέσω ενδείξεων αύξησης της ζήτησης για τσιπ και σιδηρομετάλλευμα, τονώνοντας την εμπιστοσύνη για την ισχυροποίηση της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5% στις 125,06 μονάδες στις 11:50 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιανουαρίου. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί 9,5% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των δύο μηνών στις 8 Φεβρουαρίου, μετά τη βελτίωση των στοιχείων για την απασχόληση τις ΗΠΑ, τη δέσμευση της Federal Reserve για διατήρηση του κόστους δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα και τον περιορισμό του δανειακού προγράμματος των ιαπωνικών τραπεζών, που μείωσαν τις ανησυχίες ότι τα ελλείμματα προϋπολογισμών στην Ευρώπη μπορεί να βλάψουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,5% καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση της ανάπτυξης των εξαγωγών τον Φεβρουάριο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,8% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ισχυροποιήθηκε 0,5%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,7%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7%. Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά μετά το δημοσίευμα στην «Economic Daily News» ότι η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την παγκόσμια παραγωγή το 2010 και η Integrated Silicon Solution Inc. είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα κέρδισε περισσότερα το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης της από την προηγούμενη πρόβλεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα