Περιορισμένα κέρδη στο Τόκιο

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 10:24

Με περιορισμένα κέρδη έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, λόγω της ανατίμησης του γεν και της διστακτικότητας των επενδυτών που έχουν θορυβηθεί από την κρίση στην Ελλάδα.

¶λμα 9% έκανε η μετοχή της Nintendo Co Ltd, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο μοντέλο του DS, το οποίο θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παίζουν τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια χωρίς τα ειδικά γυαλιά.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στις μετοχές τεχνολογίας, όπως η Canon, μετά τις ενδείξεις για αυξημένη ζήτηση στον κλάδο των ημιαγωγών.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, όσον αφορά στην αγορά μετοχών εν όψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα και των αμφιβολιών για εκπόνησης σχεδίου διάσωσης στην υπερχρεωμένη Ελλάδα.

«Παρότι το γεν είναι αποδυναμωμένο σε σύγκριση με το δολάριο, δεν είναι γνωστή η συγκριτική του ισχύς όσον αφορά στο ευρώ, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά για το σύνολο της αγοράς και συγκεκριμένα τους εξαγωγείς», σχολιάζει ο Χιροάκι Κουραμόσι, επικεφαλής του τμήματος μετοχών της Tokai Tokyo Securities.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.815,03 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε κέρδη 0,5% κλείνοντας στις 951,97 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα