Σε χαμηλό 10 μηνών το ευρώ

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 10:20

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών υποχώρησε σήμερα το ευρώ με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά σε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας επανήλθαν στο προσκήνιο παρά τη δήλωση της Γερμανίας ότι πιθανόν να δώσει το «πράσινο φως» για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως παρατηρούν αναλυτές, οι σκληροί όροι που θέτει το Βερολίνο καθιστούν αβέβαιη μια συμφωνία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κατά τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει αύριο.

Το κλίμα αβεβαιότητας έχει περιορίσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε από τα υψηλά δύο μηνών στα οποία είχε ενισχυθεί ενδοσυνεδριακά.

Μάλιστα, οι ανησυχίες για την Ελλάδα πιθανόν να υποσκιάσουν σήμερα μια σειρά στοιχείων που θα ανακοινωθούν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως ο γερμανικός δείκτης PMI και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3436 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 1,3403 δολάρια – τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2009. Το ευρώ έχει μειωθεί φέτος κατά 6,3%, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις από το 2005.

Η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 90,63 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα