Πέμπτη μέρα απωλειών του γιέν

Εναντι του ευρώ
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 05:59

Πτωτικά για πέμπτη μέρα έναντι του ευρώ κινήθηκε το γιέν, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα σε τρεις μήνες, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας τόνωσαν τη ζήτηση για πιο επικίνδυνες τοποθετήσεις.

Το γιέν υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα καθώς οι ασιατικές μετοχές έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση των εσόδων της Intel Corp. που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, πριν από τα στοιχεία που ενδέχεται να δείξουν άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Το δολάριο της Σιγκαπούρης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε 10 μήνες μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της κυβερνητικής πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη το 2010, για δεύτερη φορά, και την απροσδόκητη επανεκτίμηση του νομίσματος από την κεντρική τράπεζα.

Το γιέν βυθίστηκε στα 127,24 ανά ευρώ στις 11:05 π.μ. στο Τόκιο από 126,88 χθες στη Νέα Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 93,24 έναντι του δολαρίου από 93,20. Το ευρώ αναρριχήθηκε στο 1,3644 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,3614.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης ισχυροποιήθηκε 0,9%, τα μέγιστα από τον Ιούνιο του 2009, στο 1,3799 δολ. Σιγκαπούρης έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά την ισχυροποίησή του νωρίτερα έως το 1,3791 δολ. Σιγκαπούρης, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Δεκεμβρίου.

Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο, οι οποίες – σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές – εκτιμάται ότι σημείωσαν αύξηση 1,2%.

Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης θα αυξηθεί έως 9% το 2010 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου και η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα επιδιώξει τη σταδιακή και συγκρατημένη ανατίμηση του νομίσματος.

Το ουόν της Νότιας Κορέας ήταν ο δεύτερος κερδισμένος μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων μετά την ανακοίνωση για τον δείκτη ανεργίας στη χώρα ο οποίος υποχώρησε τα μέγιστα σε 10 χρόνια.

Η ανεργία υποχώρησε στο 3,8% τον Μάρτιο από 4,4% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωση η στατιστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας σήμερα, επικαλούμενη εποχιακώς προσαρμοσμένα στοιχεία.

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, ότι οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο θα ανέλξουν σε περίπου 10,2 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα