Στα 84 δολ. το αργό

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 05:44

Περιόρισε τις απώλειές του το αργό πετρέλαιο και διαπραγματεύθηκε κοντά στα 84 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη θέτοντας τέλος στην πτώση πέντε ημερών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου διαπραγματεύθηκε στα 84,21 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:09 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Νωρίτερα το αργό σημείωνε απώλειες έως 34 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 83,71 δο.. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 29 σεντς και έκλεισαν στα 85,05 δολάρια.

Περίπου μία ώρα νωρίτερα το αργό πετρέλαιο διεύρυνε για έκτη ημέρα τις απώλειές του, μετά την κλαδική έκθεση που έδειξε ότι τα αμερικανικά αποθέματα του καυσίμου αυξήθηκα την εβδομάδα που πέρασε, σε συνδυασμό με την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης της International Energy Agency (IEA) για τις προμήθειες πετρελαίου από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Οι χώρες εκτός του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως φέτος, φθάνοντας κατά μέσον όρο στα 52 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έδειξε χθες η μηνιαία έκθεση αγοράς της ΙΕΑ. Η ποσότητα είναι 220.000 βαρέλια υψηλότερη σε ημερήσια βάση από την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα. Τον περασμένο μήνα η ΙΕΑ προέβλεπε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ήταν υψηλότερη κατά 30.000 βαρέλια ημερησίως.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ αντλούν το 60% του πετρελαίου παγκοσμίως.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,61 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 221,8 εκατ., σύμφωνα με την έκθεση του American Petroleum Institute (API). Σύμφωνα με το Ινστιτούτο τα αποθέματα διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αυξήθηκαν 1,71 εκατ. βαρέλια.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχώρησε 5 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας χθες στα 84,72 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα