Toyota: Αναστολή των πωλήσεων του Lexus SUV στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 06:23
UPD:09:37

Την αναστολή των πωλήσεων του Lexus GX 460 SUV στις ΗΠΑ ζήτησε από τους αντιπροσώπους της η Toyota Motor, μετά το δημοσίευμα στο περιοδικό Consumer Reports που ανέφερε ότι το εν λόγω μοντέλο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το θέμα με το GX 460 και είμαστε αποφασισμένοι να το εξετάσουμε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, Μαρκ Τέμπλιν.

Το δημοσίευμα στο περιοδικό επισημαίνει ότι το μοντέλο – σύμφωνα με τα τεστ οδήγησης – είναι επικίνδυνο καθώς υπάρχουν πιθανότητες να τουμπάρει. Το μη κερδοσκοπικό Consumer Reports αναφέρει επίσης ότι ποτέ από το 2001 δεν έχει γράψει ανάλογο δημοσίευμα επικινδυνότητας οχήματος.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει τις προσπάθειες της Toyota να βελτιώσει την εικόνα της μετά την απόσυρση οκτώ εκατομμυρίων και πλέον μοντέλων της διεθνώς εξ αιτίας προβλημάτων στο γκάζι και το φρένο, κατάσταση που την οδήγησε στο αμερικανικό Κογκρέσο και προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού υπουργού Μεταφορών, Ρέι ΛαΧούντ.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο 16,4 εκατ. δολ.αρίων στην εταιρεία, επειδή καθυστέρησε να ενημερώσει για τα ελαττωματικά εξαρτήματα στο γκάζι των μοντέλων της, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες ποινές.

H μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μηχανικοί της θα ελέγξουν τα αποτελέσματα των τεστ του περιοδικού.

Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) είπε ότι βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου του GX 460 της Toyota για το εάν έχει κατασκευαστεί βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών. Η ίδια σε χθεσινή της ανακοίνωση είπε ότι οι οδηγοί του Lexus SUV θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωναν νωρίτερα άνοδο 0,4% στα 3.720 γιεν, έναντι ανόδου 0,3% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα