Ανδ. Λοβέρδος: Δεν μειώνονται οι συντάξεις έως 800 ευρώ

Από Νοέμβριο η παρακράτηση σε συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 20:40
UPD:21:31

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις έως 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας για τις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα να κοπεί η 13η και η 14η σύνταξη.

Επίσης, τάχθηκε κατά της κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αν και επισήμανε πως ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος έχει θέσει το θέμα αυτό. Οπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, αυτό θα σήμαινε χρεοκοπία για τα ασφαλιστικά ταμεία. «Σε ό,τι αφορά τη λογική του υπουργείου Εργασίας, αυτό ξεχάστε το» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος γνωστοποίησε ακόμη πως η επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ-παρακράτηση εισφοράς επανέρχεται από το Νοέμβριο του 2010 για συντάξεις πάνω από τα 1.400 ευρώ με μία περιοδικότητα, η οποία θα ανακοινωθεί στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως αξιολογούμαστε από τις Βρυξέλλες, παραδέχθηκε πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε αυτή τη διαπράγματευση και τόνισε πως ο ίδιος δίνει μάχη για μια λύση διάσωσης του ασφαλιστικού.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των συνδικάτων και συγκεκριμένα τη σημερινή έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, ανέφερε πως θα επιδιώξει διάλογο μαζί της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα