Διεύρυνε τις απώλειες το αργό

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 05:26
UPD:05:34

Περαιτέρω απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου και τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Το πετρέλαιο υποχώρησε 1,1% χθες καθώς το δολάριο ανατιμήθηκε έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ανάγκη των επενδυτών για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής ως εξασφάλισε έναντι του πληθωρισμού. Τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών πριν από την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων από το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε έως 56 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 83,64 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 83,98 δολ. το βαρέλι στις 8:32 π.μ. ώρα Σύδνεϋ, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 92 σεντς φθάνοντας στα 84,20 δολ. το βαρέλι.

Το πετρέλαιο υποχώρησε χθες καθώς το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας αντιμετωπίζει εμπόδια καθώς οι δότριες χώρες αρχίζουν να επικυρώνουν τη στήριξη. Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,3399 ανά ευρώ στις 8:11 π.μ. ώρα Σύδνεϋ.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 42 σεντς, ποσοστό 0,5%, κλείνοντας χθες τη συνεδρίαση στα 86,83 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα