Υποχωρεί το ευρώ

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 05:35
UPD:05:48

Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του γιέν εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 45 δισ. ευρώ, της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα βάλει φρένο στην κρίση του ελλείμματος.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο έναντι της βρετανικής λίρας καθώς η Γερμανία καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν θα διαθέσει κεφάλαια για την Ελλάδα μέχρι η χώρα να παρουσιάσει ένα σταθερό σχέδιο μείωσης του ελλείμματός της. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve βρίσκεται πιο κοντά να αποσύρει τα μέτρα στήριξης καθώς η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ αποκτά δυναμική.

Το ευρώ υποχώρησε στα 125,52 γιέν στις 10:07 π.μ. στο Τόκιο από 125,73 γιέν που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3381 δολ. από 1,3383 δολ. χθες. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 91,81 γιέν από 93,36 χθες όταν άγγιξε τα 94,36, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Απριλίου.

Δεν υπάρξει απόφαση βοήθειας για την Ελλάδα μέχρι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να σχεδιάσει πλάνο περικοπών με την κυβέρνηση στην Αθήνα, είπε χθες η Μέρκελ προς τους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. Η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα μόνο εάν συμφωνήσει να λάβει «σκληρά» μέτρα για τα αμέσως επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του γιέν καθώς ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθυ Γκάϊτνερ, είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ δείχνει τα αρχικά σημάδια αύξησης της απασχόλησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα