Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 05:24
UPD:05:39

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας το παγκόσμιο ράλι μετά τη χθεσινή παρουσίαση από τους Ευρωπαίους ηγέτες σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.

Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia, της μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 1% στο Σύδνεϋ. Ανοδο 3,2% σημείωσαν στη Σεούλ οι μετοχές της Industrial Bank of Korea. Οι μετοχές της Sony Corp., κατασκευάστριας των τηλεοράσεων Bravia, εκτινάχθηκαν 3,1% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωσή της για χαμηλότερες των προβλέψεων ζημίες.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 120,70 μονάδες στα 10:16 π.μ. στο Τόκιο, με περισσότερες από τις διπλάσιες μετοχές των μετοχών που υποχωρούσαν να σημειώνουν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε χθες άνοδο για πρώτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Σήμερα το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου.

Μέσα στο έτος ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση εν μέσω ανησυχιών για το εάν η Ελλάδα αποπληρώσει το χρέος της και ότι η Κίνα θα παγώσει την οικονομική ανάπτυξη μειώνοντας την πίστη ότι η αναζωογόνηση της οικονομίας των ΗΠΑ θα οδηγήσει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,6% και στη Νότια Κορέα ο Kospi ισχυροποιήθηκε 0,7%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index εκτινάχθηκε 4,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2009.

Την περασμένη εβδομάδα ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες κάθε ημέρα διαγράφοντας τα κέρδη του έτους εν μέσω ανησυχιών ότι η και άλλες χώρες μαζί με την Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην αποπληρωμή του χρέους τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα