Σερβία: Διαβεβαιώσεις για την αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:06

Διαβεβαιώσεις για την αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, Σλόμπονταν Ίλιτς, μιλώντας στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό "Studio B".

Οι Σέρβοι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν αναφορικά με την τύχη των καταθέσεών τους στις δραστηριοποιούμενες στη Σερβία, τράπεζες ελληνικών συμφερόντων (Alpha Bank Serbia, Eurobank EFG, Piraeus Bank και Vojvodanska Banka), διαβεβαίωσε ο κ.Όλιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εν λόγω τράπεζες, (οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 16,3% του ενεργητικού της σερβικής τραπεζικής αγοράς), είναι αξιόπιστες, έχουν επαρκή ρευστά αποθέματα και κεφαλαιοποίηση και θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Ιλιτς επιβεβαίωσε πως η σερβική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα πακέτο νόμων, που θα καταστήσει δυνατή την άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης συστημικού κινδύνου.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Σερβίας διευκρίνισε εξάλλου, πως η δημοσιονομική κατάσταση της Σερβίας και της Ελλάδας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συγκρίσιμη, καθώς το σερβικό δημόσιο χρέος κατέγραψε τα τελευταία χρόνια αυξητική τάση, ωστόσο δεν έφθασε στα επίπεδα που έχει διαμορφωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τanjug.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα