Υπέρ του δημοσιονομικού συντονισμού της ευρωζώνης ο Στρος-Καν

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 15:12

O επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρότεινε επίσης να δημιουργηθεί η δυνατότητα για βραχυπρόθεσμες εκροές κεφαλαίων από τον προϋπολογισμό της μίας χώρας προς την άλλη.

Οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να κινηθούν προς μία στενότερη οικονομική συνεργασία, μέσω ενός συστήματος συντονισμού και εποπτείας των εθνικών τους προϋπολογισμών, όπως είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times o επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Nτομινίκ Στρος-Καν.

Ο Στρος-Καν πρότεινε επίσης να δημιουργηθεί η δυνατότητα για βραχυπρόθεσμες εκροές κεφαλαίων από τον προϋπολογισμό της μίας χώρας προς την άλλη.

«Αυτό που χρειάζεται είναι στενότερη εποπτεία και εργαλεία για να οργανωθούν μεταφορές κεφαλαίων από τη μία περιοχή στην άλλη» με στόχο να αποτραπεί μία επανάληψη της πιστωτικής κρίσης, όπως είπε, τονίζοντας ότι εννοεί βραχυπρόθεσμες μεταφορές και όχι ένα μόνιμο μηχανισμό, όπου για παράδειγμα η Γερμανία θα χρηματοδοτούσε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς την ανάγκη καλύτερου συντονισμού και εποπτείας των εθνικών προϋπολογισμών ήταν εξάλλου και η σημερινή εισήγηση της Κομισιόν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1815018 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα