Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 05:24
UPD:05:38

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, μετά την απαγόρευση των ακάλυπτων ανοικτών πωλήσεων σε μετοχές χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και CDS στη Γερμανία, σηματοδοτώντας την υποχώρηση του ευρώ και των τιμών του πετρελαίου.

Οι μετοχές της Νippon Sheet Glass Co., που εισπράττει το 42% των εσόδων της από την Ευρώπη, υποχώρησαν 4,8% στο Τόκιο καθώς το ισχυρότερο γιέν περιόρισε την προοπτική των κερδών για τις εξαγωγικές εταιρείες της Ιαπωνίας. Οι μετοχές της LG Display Co., της εταιρείας που κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων και πραγματοποιεί το 1/5 των πωλήσεών της στην Ευρώπη, υποχώρησαν 3,6% στη Σεούλ. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας, σημείωσαν απώλειες 1,7% στο Σύδνεϋ μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1,3% φθάνοντας στις 114,94 μονάδες στις 10:39 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Φεβρουαρίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 11% από τα υψηλότερα επίπεδα έτους που αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου καθώς η δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη και η ανησυχία ότι η Κίνα θα δαμάσει τον πληθωρισμό, επηρέασαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,7%, στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 2% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, απώλεσε 1,5%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,4% καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση των ακάλυπτων ανοικτών πωλήσεων σε μετοχές χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και CDS.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ιαπωνίας καθώς το ισχυρότερο γιέν απείλησε να μειώσει την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό όταν αυτές μετατρέπονται σε τοπικό νόμισμα. Το ευρώ υποχώρησε έως τα 111,32 ανά γιέν σήμερα από 114,44 στις 3 μ.μ. κατά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Το δολάριο κινήθηκε πτωτικά έναντι του γιέν φθάνοντας στα 91,62 από 92,56.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε έως 1,9% στη Νέα Υόρκη, καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως επένδυση. Απώλειες 2,8% σημείωσαν σήμερα τα συμβόλαια του χαλκού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα