Αναβαθμισμένη έκδοση του Hotmail το καλοκαίρι

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 00:45
UPD:00:51

Στην ανανέωση της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, με την προσθήκη νέων εργαλείων και χαρακτηριστικών, προχωρά η Microsoft.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μέλη-χρήστες του Windows Live Hotmail ξεπερνούν τα 360 εκατ., ενώ διαχειρίζεται πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα. Παράλληλα, οι χρήστες της υπηρεσίας ανταλλάσσουν περίπου 1,5 δισ. φωτογραφίες και 350 εκατ. έγγραφα του Office κάθε μήνα.

Μετά τις αλλαγές, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν πλέον μεγαλύτερα συνημμένα αρχεία.

Μέχρι σήμερα τα συνημμένα δεν μπορούσαν να ξεπερνούν τα 10 Mb, ωστόσο τώρα ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει άμεσα μέχρι 25 Mb (όσα και στο Gmail της Google) και έμμεσα μέχρι και 10 Gb σε ένα και μόνο μήνυμα.

Αυτό θα γίνεται «ανεβάζοντας» τα μεγάλα αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες κλπ.) στη δωρεάν υπηρεσία SkyDrive της Microsoft, από όπου ο παραλήπτης - o οποίος θα έχει στο μεταξύ λάβει ένα σχετικό σύνδεσμο (link)- θα μπορεί να τα «κατεβάζει» στον υπολογιστή του.

Οι χρήστες του νέου Hotmail θα μπορούν επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται -μέσω της διαδικτυακής έκδοσης του πακέτου Office- έγγραφα που έχουν σταλεί μέσω του Hotmail.

Μεταξύ των αλλαγών είναι και η βελτίωση της ασφάλειας και η καταπολέμηση των επιθέσεων spam και phishing.

Θα διευκολύνονται επίσης οι χρήστες ώστε να παίρνουν ενημερώσεις (updates) από τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, καθώς επίσης να στέλνουν μηνύματα «instant messaging» από το Hotmail και να βλέπουν (με προεπισκόπηση) απευθείας διαδικτυακό περιεχόμενο μέσα από τα «εισερχόμενά» τους, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν άλλο παράθυρο πλοήγησης για να δουν κάποιο συνημμένο αρχείο.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του Hotmail θα είναι διαθέσιμη για τους περισσότερους χρήστες το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα