Γκ. Χαρδούβελης: Ήρθε η ώρα των κυρώσεων

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 15:07

«Ήρθε η ώρα να επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης καθηγητής του τμήματος χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και οικονομικός σύμβουλος της Eurobank, με αφορμή την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ζώνη του ευρώ και τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που ζητά η Γερμανία.

«Μάλλον θα επιβληθούν κυρώσεις σε χώρες με υψηλά χρέη πάνω από 60% ως ποσοστό του ΑΕΠ, όπως η Ελλάδα και θα πληρώνουν σε κοινό ταμείο κάθε χρόνο όσο διαρκεί αυτή η ανισορροπία», εκτίμησε ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας στο ρ/σ Θέμα.

Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξόδου χώρας από το ευρώ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ένα από τα πολλά προτεινόμενα μέτρα της Γερμανίας και προσθέτοντας: «Βάζουν 10 για να πετύχουν τα πέντε».

«Διαβασα για ελεγχόμενη πτώχευση, αυτό θα είναι ανάθεμα για εμάς αλλά για να το πολεμήσουμε πρέπει να καταλάβουμε πώς σκέφτεται ο Γερμανός που πιστεύει ότι αν υπάρχουν σκληρές ποινές θα συμμορφωθούν οι χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης.

«Η Ευρώπη έχει έρθει να προστατέψει την Ελλάδα από την κρίση που περνά. Μας κοιτάζει και περιμένει να μαζέψουμε το δημόσιο και να φτιάξουμε μια καινούρια χώρα», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα