Ανακάμπτει το ευρώ

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 15:11
UPD:15:12

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την υπερβολική τοποθέτηση σε θέσεις short μετά τη μεγάλη πτώση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης χρέους που βιώνει η ευρωζώνη στην παγκόσμια οικονομία οδήγησαν αυτή την εβδομάδα το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου και τις θέσεις short στο νόμισμα σε ιστορικά υψηλά.

Όπως παρατηρούν αναλυτές, με την τάση αποφυγής ρίσκου να κυριαρχεί στην αγορά, οι επενδυτές συνειδητοποιούν τους κινδύνους που εγκυμονούν τόσο οι υπερβολικά μεγάλες όσο και οι υπερβολικές μικρές τοποθετήσεις στο ευρώ.

«Η αγορά έχει μια ξεκάθαρη άποψη ότι το ευρώ θα διαπραγματεύεται χαμηλότερα, ωστόσο κατέχοντας αυτή τη θέση οι επενδυτές είναι ευάλωτοι σε οποιαδήποτε πιθανή παρέμβαση», σχολίασε αναλυτής της Credit Agricole CIB.

Στις 14:59 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2538 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 89,68 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα