Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 05:53
UPD:06:12

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο κάτω από τα 74 δολ. το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα βαρύνει τη ζήτηση για ενέργεια.

Αυριανή έκθεση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα ότι η βιομηχανική ανάπτυξη περιορίστηκε για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το ευρώ μετά την υποχώρησή του στις 28 Μαΐου εν μέσω ανησυχιών ότι τα μέτρα στην Ευρώπη για τη μείωση των ελλειμμάτων και του περιορισμού κινδύνων χρέους θα βλάψουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 73,89 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 8:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 58 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 73,97 δολ. στις 29 Μαΐου μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από την Fitch Ratings στο ΑΑ+ από το ΑΑΑ, σε συνδυασμό με την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου που έδειξε μείωση των καταναλωτικών δαπανών τον Απρίλιο. Η πτώση οδήγησε τις απώλειες του πετρελαίου αυτόν τον μήνα στο 14%, τη μεγαλύτερη μείωση από τον Δεκέμβριο του 2008.

Σήμερα στις ΗΠΑ δεν θα γίνουν συναλλαγές στο floor λόγω του εορτασμού Memorial Day. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα υπολογιστούν την 1η Ιουνίου.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 74,02 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 28 Μαΐου υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στα 74,02 δολ. το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 5,6% μετά την αμερικανική έκθεση που έδειξε ότι η ζήτηση του καυσίμου άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου 16 μηνών και την αύξηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών για τέταρτη φορά σε πέντε μήνες.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτη εβδομάδα την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαΐου, και ήταν 6,3% υψηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενεργείας της χώρας.

Τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα φθάνοντας στα 365,1 εκατ. βαρέλια, τα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα