Δ. Ρέππας: Ο ΟΣΕ δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 16:04

O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σημείωσε πως αν δεν γίνουν «οι αναγκαίες αλλαγές, τότε η πορεία του ΟΣΕ είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι δυστυχώς τραγική».

Την ανάγκη ενός προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας πως «ο πολύπαθος» οργανισμός «δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής. Σημείωσε μάλιστα πως αν δεν γίνουν «οι αναγκαίες αλλαγές, τότε η πορεία του ΟΣΕ είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι δυστυχώς τραγική».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, υποστήριξε πως ο ΟΣΕ απαξιώθηκε συστηματικά, ιδίως τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το συνολικό χρέος του, από τα 3,5 δισ. το 2004 να αγγίζει σήμερα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δ. Ρέππας: Ο πολύπαθος ΟΣΕ δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής

Δ. Ρέππας: Ο πολύπαθος ΟΣΕ δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής

«Ο αγώνας της Πολιτείας είναι συγκεκριμένος: Να συνεχίσει να λειτουργεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, υπό μία διπλή προϋπόθεση: Αφ’ ενός να εξυπηρετούνται πραγματικές κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος και αφ’ ετέρου να διασφαλίζεται το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία» συνέχισε.

Διαβεβαίωσε τέλος πως η κυβέρνηση θα λάβει τις σχετικές με τον οργανισμό αποφάσεις «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ΟΣΕ και των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα