Ανοδικά τα CDS στην περιφέρεια της ευρωζώνης

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 16:26

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στα ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Γαλλίας αλλά και διαφόρων κρατών στην περιφέρεια της ευρωζώνης, εξαιτίας της μεγαλύτερης αποστροφής των επενδυτών προς τον κίνδυνο.

Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για να αγοράσουν 10ετή ομόλογα γαλλικού δημοσίου έναντι γερμανικών bunds διαμορφώθηκε στις 44 μονάδες βάσης –από 36 μ.β. που ήταν χθες.

Τα CDS πενταετών ομολόγων του γαλλικού δημοσίου αυξήθηκαν στις 104 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την Πέμπτη που ήταν 84 μ.β., σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Οι εξελίξεις αυτές αποδίδονται στα σχόλια του Γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και ότι βλέπει μόνο θετικά σημάδια στις ισοτιμίες των νομισμάτων.

Στα υψηλά σχεδόν ενός έτους –στις 65 μονάδες βάσης– βρέθηκε το spread της Αυστρίας , η οποία είναι περισσότερο εκτεθειμένη στο χρέος της Ουγγαρίας , μετά τη δήλωση Ούγγρου αξιωματούχου ότι η χώρα του αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας ανάλογο με αυτόν που απειλεί την Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα