Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 16:04

Δ. Ρέππας: Ο ΟΣΕ δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής

Την ανάγκη ενός προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας πως «ο πολύπαθος» οργανισμός «δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής.

Την ανάγκη ενός προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας πως «ο πολύπαθος» οργανισμός «δεν πρέπει να έχει την τύχη της Ολυμπιακής. Σημείωσε μάλιστα πως αν δεν γίνουν «οι αναγκαίες αλλαγές, τότε η πορεία του ΟΣΕ είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι δυστυχώς τραγική».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, υποστήριξε πως ο ΟΣΕ απαξιώθηκε συστηματικά, ιδίως τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια το συνολικό χρέος του, από τα 3,5 δισ. το 2004 να αγγίζει σήμερα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ο αγώνας της Πολιτείας είναι συγκεκριμένος: Να συνεχίσει να λειτουργεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος, υπό μία διπλή προϋπόθεση: Αφ’ ενός να εξυπηρετούνται πραγματικές κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος και αφ’ ετέρου να διασφαλίζεται το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία» συνέχισε.

Διαβεβαίωσε τέλος πως η κυβέρνηση θα λάβει τις σχετικές με τον οργανισμό αποφάσεις «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του ΟΣΕ και των εργαζομένων».