Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 05:25
UPD:05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τα σχόλια του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, που καθησύχασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., που πραγματοποιεί το 13% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική αναρριχήθηκαν 1,9% στη Σεούλ καθώς ο Bernanke είπε ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κινείται με «συγκρατημένο» ρυθμό. Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, εκτινάχθηκαν 3,2% μετά την ισχυροποίηση των ράβδων του πολύτιμου μετάλλου. Οι μετοχές της Softbank Corp., της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με μονοπώλιο στην εσωτερική αγορά για τη συσκευή IPhone της Apple Inc., σημείωσαν άνοδο 2,6% μετά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου μοντέλου χθες στις ΗΠΑ.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 110,19 μονάδες στις 10:48 π.μ. στο Τόκιο. Δύο μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση μεταξύ των μετοχών του περιφερειακού δείκτη. Ο τελευταίος υποχώρησε χθες 3,3%, τα μέγιστα από τον άρτιο του 2009, εν μέσω διόγκωσης των ανησυχιών ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα δυσκολευτούν να αποπληρώσουν το χρέος. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 15% από τα υψηλότερα επίπεδα φέτος στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 1,2%. Απώλειες 1,8% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 Index.

Οι μετοχές στον Standard & Poor’s 500 Index σημείωσαν άνοδο 0,8%. Δίνοντας στοιχεία για το εύρος της ύφεσης, η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ έχει «συγκρατημένο ρυθμό» είπε ο Bernanke σε δείπνο στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι η «ανεργία» θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα