Ανοδος του αργού

Για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 05:38
UPD:05:52

Ανοδικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες μετά τα σχόλια του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, τα οποία περιόρισαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο έως 0,4% καθώς ο Bernanke είπε ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κινείται με «συγκρατημένο» ρυθμό.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου αναρριχήθηκε έως 30 σεντς φθάνοντας στα 71,74 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και στις 10:15 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης διαπραγματεύθηκε στα 71,59 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 7 σεντς για να κλείσουν στα 71,44 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, αυξάνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,1964 δολ. ανά ευρώ από 1,1923 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη.

Χθες πτωτικά κινήθηκε το αργό μετά την υποχώρηση του ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση. Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά ωθώντας τον Standard & Poor’s 500 Index στις μεγαλύτερες διήμερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2009.

Νωρίτερα, το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε 45 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 70,99 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Nymex στις 9:46 π.μ. ώρα Σύδνεϋ.

Στις 9:46 π.μ. ώρα Σύδνεϋ το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ευρώ στο 1,1928, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 0,4%.

Οι τρέχουσες τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα για να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε νέες προμήθειες, είπε χθες στην Κουάλα Λουμπούρ, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Χουσεΐν αλ-Σαχριστάνι. Ο ΟΠΕΚ δεν σχεδιάζει έκτακτη σύσκεψη πριν την επόμενη που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου, συμπλήρωσε.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου σημείωσε χθες άνοδο 3 σεντς φθάνοντας στα 72,12 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα