Υποχωρεί το γιέν

Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 05:53
UPD:06:01

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι όλων των πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων καθώς οι ασιατικές μετοχές έθεσαν τέλος στο διήμερο απωλειών, τονώνοντας τη ζήτηση για νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις.

Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος μετά τα σχόλια του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ ότι η ανάκαμψη της χώρας έχει «συγκρατημένο» ρυθμό και πως οι καταναλωτές στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα επιστρέψουν. Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου και τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των οκτώ ετών έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε πολύ γρήγορα.

Το γιέν υποχώρησε στα 91,85 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 10:43 π.μ. στο Τόκιο από 91,37 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 109,85 ανά ευρώ αφού άγγιξε τα 108,08 χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2001. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,1961 δολ. από 1,9123 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε βουτιά έως το 1,1877 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2006.

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index υψηλότερα κατά 0,5%.

Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ πριν η αμερικανική οικονομία επιστρέψει στην πλήρη απασχόληση ή την άνοδο του πληθωρισμού, είπε ο Bernanke κατά τη διάρκεια διαλόγου με τον Sam Donaldson, δημοσιογράφο του ABC News, σε δείπνο στην Ουάσιγκτον. Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, συμπλήρωσε ο διοικητής της Fed.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα