Στα υψηλότερα εβδομάδας το ευρώ

Εναντι του γιέν
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 06:06
UPD:06:21

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας από τις 4 Ιουνίου διαπραγματεύθηκε το ευρώ έναντι του γιέν, οδεύοντας να κλείσει τις μεγαλύτερες παρά ποτέ εβδομαδιαίες απώλειες που σημείωσε, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα βλάψει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το γιέν όδευε να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με απώλειες έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου πριν από τις εκθέσεις που προβλέπεται να δείξουν ότι η ευρωπαϊκή κρίση επηρέασε ελάχιστα την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, περιορίζοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο. Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας μετά τη χθεσινή μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε σε δύο εβδομάδας, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια. Η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είπε σήμερα ότι οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκαν τον Μάϊο.

Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 110,73 γιέν στις 11;26 π.μ. στο Τόκιο από 110,72 γιέν που ήταν χθες και από τα 109,98 που ήταν στο τέλος της προηγούμενης από αυτήν την εβδομάδα. Νωρίτερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αναρριχήθηκε έως τα 111,28 γιέν, τα μέγιστα από τις 4 Ιουνίου. Το νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης διαπραγματεύθηκε στο 1,2097 δολ., μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα εβδομάδας, από 1,2124 δολ. στη Νέα Υόρκη. Το γιέν υποχώρησε στα 91,53 ανά δολάριο από 91,34.

Το ευρώ οδεύει να σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 1,1% έναντι του δολαρίου. Εναντι του γιέ οδεύει να σημειώσει άνοδο 0,6%, περιορίζοντας τις απώλειες των έξι εβδομάδων που ήταν το μακροβιότερο χρονικό διάστημα υποχώρησής του από την υιοθέτησή του το 1999.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 18,7% τον Μάϊο, και περισσότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Αύξηση 16,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 3,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές ανά τον κόσμο καθώς έκθεση της Κίνας έδειξε αύξηση 48,5% των εξαγωγών, τη μεγαλύτερη αύξηση σε έξι χρόνια. Επίσης στην άνοδο των μετοχών συνέβαλε η ανακοίνωση της Ιαπωνίας για αύξηση του οικονομικού ρυθμού ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των εξαγωγών και της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα