Περιόρισε τις απώλειές του ο χρυσός

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 06:23
UPD:06:30

Ανοδικά για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες κινήθηκε ο χρυσός, περιορίζοντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας, καθώς η πρόσφατη υποχώρησή του ενθάρρυνε κάποιους επενδυτές να αγοράσουν το μέταλλο για εξασφάλιση της αξίας εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν έληξε.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν άνοδο έως 0,3% φθάνοντας στα 1.220,40 δολ. η ουγγιά, πριν διαπραγματευθεί στα 1.219,35 δολ. στις 9:41 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ελαφρά διαφοροποίηση αυτήν την εβδομάδα.

Ο χρυσός, ο οποίος άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 1.252,11 δολ. η ουγγιά στις 8 Ιουνίου, ενδέχεται να διευρύνει την άνοδό του την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας επενδυτών και αναλυτών. Λιγότερο εκτίμησαν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν και ελάχιστοι ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα διατηρηθεί αμετάβλητη.

Η κρίση χρέους στην Ευρώπη ώθησε χαμηλότερα το ευρώ, τονώνοντας τη ζήτηση για χρυσό καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε ότι η τράπεζα θα διευρύνει τις προσφορές μετρητών χωρίς περιορισμούς και θα συνεχίσει την αγορά κρατικών ομολόγων καθώς προσπαθεί να μειώσει τις εντάσεις στις αγορές συναλλάγματος και να καταπολεμήσει την κρίση στην Ευρώπη.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,3% φθάνοντας στα 18,30 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα αναρριχήθηκε 0,6% φθάνοντας στα 1.545,75 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο ισχυροποιήθηκε κατά 1,7% φθάνοντας στα 459,63 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα