ΕΕΕ: Αντέχει η ελληνική ναυτιλία

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 13:49

Στις αντοχές της ελληνικής ναυτιλίας παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον εστίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων 2010, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, η ελληνική ναυτιλία αντιστέκεται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις και είναι ο μόνος κλάδος παραγωγής και υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο που δεν τροφοδοτεί το φάσμα της ανεργίας.

Ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης ανέφερε ότι η ελληνική ναυτιλία αντιστέκεται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στις διεθνείς και εθνικές προκλήσεις.

Υποστήριξε επίσης ότι παρά την αστάθεια της παγκόσμιας οικονομίας και την αδυναμία πρόβλεψης της ναυλαγοράς, η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να προσφέρει θέσεις απασχόλησης υψηλών προδιαγραφών στους νέους της χώρας.

Σημείωσε επίσης ότι οι προσπάθειες της ένωσης για προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αποφέρει καρπούς, ώστε να δικαιολογείται η αισιοδοξία ότι τα προσεχή χρόνια θα έχει καλυφθεί σημαντικό μέρος του υφιστάμενου κενού στις τάξεις των αξιωματικών εμπορικού ναυτικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα