Σταθερές οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα της ΕΕ το 2010

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 18:13

Αμείωτες θα είναι φέτος οι επενδύσεις για την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων, που θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυναμικότητας κατά 13%, παρΆ όλα τα προβλήματα χρηματοδότησης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Η ένωση εκτιμά ότι φέτος η δυναμικότητα των αιολικών πάρκων της Ευρώπης θα αυξηθεί κατά 10 GW, έναντι της αύξησης 10,2 GW που είχε σημειωθεί χθες. «Αναμένουμε άλλη μία δυνατή χρονιά για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ευρώπη», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της EWEA, Christian Kjaer.

«Στην Ισπανία, αναμένουμε δραματική μείωση στο ρυθμό κατασκευής νέων αιολικών πάρκων, αν και η πτώση αυτή θα αντισταθμιστεί από την κατασκευή υποδομών αιολικής ενέργειας σε νέα μέλη της ΕΕ, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία», προσθέτει.

Το σημαντικό, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν ότι ένα σημαντικό μέρος της φετινής ανάπτυξης βασίζεται σε παραγγελίες που δόθηκαν μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης, γεγονός που υποδηλώνει την ανθεκτικότητα του εν λόγω κλάδου καθαρής ενέργειας.

Ισχυρή ανάπτυξη φαίνεται πως σημειώνεται την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς φέτος προστέθηκε δυναμικότητα 1 GW σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα