Πυρά Ολι Ρεν κατά MoodyΆs

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 13:26
UPD:16:12

«Αιφνιδιαστική και ατυχή» χαρακτήρισε ο Όλι Ρεν την χρονική στιγμή που επέλεξε η MoodyΆs να υποβαθμίσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σε Ba1 από Α3.

«Αιφνιδιαστική και ατυχή» χαρακτήρισε ο Όλι Ρεν την χρονική στιγμή που επέλεξε η MoodyΆs να υποβαθμίσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σε Ba1 από Α3.

Ο διεθνής οίκος δεν έλαβε υπόψη του τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και ήγειρε για μια ακόμα φορά ερωτήματα σχετικά με τους οίκους αξιολόγησης, τόνισε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Η MoodyΆs ανακοίνωσε χθες ότι αναθεωρεί την αξιολόγησή της για τα ελληνικά ομόλογα ατά τέσσερις βαθμίδες σε Ba1, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (junk).

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου ο οίκος είχε υποβαθμίσει κατά μία βαθμίδα, από Α2 σε Α3, την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων, απειλώντας να προχωρήσει εντός των επομένων τριών μηνών και σε νέα.

Η Fitch διαβεβαίωσε, πάντως, από την πλευρά της ότι δεν σκοπεύει να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας στην κατηγορία junk στο άμεσο μέλλλον.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Ρεν υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή για την διασφάλιση πλήρως αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων.

«Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται υποστήριξη και όχι κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα