«Κλειδώνoυν» την Πέμπτη οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό

Εκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 11:58
UPD:14:10

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα ευνοούν την ανταγωνιστικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ανεργίας που ξεπερνά το 12% και εξορθολογίζουν το σύστημα διατηρώντας όση περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη είναι δυνατή.

«Κλειδώνουν» οι τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μετά τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με τους εκπροσώπους της τρόικας. Εκτακτη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με στελέχη της τρόικας για τη δευθέτηση κυρίως τεχνικών ζητημάτων, με στόχο να κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου.

Α. Λοβέρδος: Επιβεβαιώνω τη συμφωνία με Ε.Ε. για το Ασφαλιστικό

Α. Λοβέρδος: Επιβεβαιώνω τη συμφωνία με Ε.Ε. για το Ασφαλιστικό.

Εκτός από το ασφαλιστικό, στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης θα βρεθούν και οι αλλαγές στα εργασιακά, ενώ αναμένεται να εξεταστούν η πορεία των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων και τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.

Μαζί με την έγκριση της τρόικας για το ασφαλιστικό, αναμένονται και τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στα εργασιακά, στον ιδιωτικό τομέα (αύξηση ποσοστού απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων). Τα Π.Δ. θα σταλούν για συνυπογραφή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για να ακολουθήσει η δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στην 99η Σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) στη Γενεύη, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα ευνοούν την ανταγωνιστικότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ανεργίας που ξεπερνά το 12% και εξορθολογίζουν το σύστημα διατηρώντας όση περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη είναι δυνατή, ενώ ταυτόχρονα αίρουν τη δημοσιονομική απειλή που έχει δημιουργήσει το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Παρουσιάζοντας της προτάσεις της για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας (βλ. συνημμένο), η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να συνοδευτούν και από ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα «ουσιαστικό Δίχτυ Ασφαλείας για τους ανέργους, τους νέους που “μάχονται” για μια θέση εργασίας και τους άνω των 55 χρονών που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα