Υποχωρεί το αργό

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 05:43
UPD:05:57

Πτωτικά, από τα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ που έδειξε ότι οι αμερικανικές προμήθειες αργού αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε καθώς τα διϋλιστήρια περιόρισαν τους δείκτες επεξεργασίας και εν μέσω ανησυχιών για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, μετά τη μείωση των ενάρξεων κατασκευής κατοικιών.

Το πετρέλαιο ανέστρεψε την άνοδο του 1% χθες καθώς οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών μειώθηκαν 10% τον Μάϊο, τα μέγιστα από τον Μάρτιο του 2009, και τη μείωση των αδειών κατασκευής στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι προμήθειες του αργού αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 1,69 εκατ. βαρέλια, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας. Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 62 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 77,05 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, (Nymex). Στις 9:39 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 77,07 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 73 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 77,67 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 5 Μαΐου. Φέτος το αργό έχει σημειώσει άνοδο 8,8% σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες ανοδικά κινήθηκε το αργό καθώς αυξήθηκε η ζήτηση καυσίμων κίνησης εν μέσω ενδείξεων υψηλότερης κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της περιόδου μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο εορτασμού της Memorial Day αργά τον Μάϊο, έως τον εορτασμό της Labor Day στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ζήτηση της βενζίνης αυξήθηκε 1,6% φθάνοντας στα 9,34 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα υψηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου.

Οι προμήθειες βενζίνης μειώθηκαν 636.000 βαρέλια φθάνοντας στα 218,3 εκατ. την εβδομάδα που πέρασε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ.

Τα διϋλιστήρια μείωσαν την επεξεργασία κατά 0,5% και η δυναμικότητα χρήσης υποχώρησα στο 87,9% από 89,1% την προηγούμενη από την εξεταζόμενη εβδομάδα. Τα εργοστάσια αύξησαν την παραγωγή βενζίνης με αποτέλεσμα την άνοδο των αποθεμάτων.

Ανοδικά κινήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ καθώς οι συνολικές εισαγωγές αναρριχήθηκαν 1,7% φθάνοντας στα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιουνίου τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στα 363,1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 77,96 δολ. το βαρέλι, 18 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:34 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,04 δολ., ποσοστό 1,4%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 78,14 δολ. το βαρέλι.

Τα αποθέματα διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το ντήζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν 1,8 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 156,6 εκατομμύρια. Αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 1 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα