Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 05:21
UPD:05:42

Πτωτικά, για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη ενδέχεται να καθυστερήσει περισσότερο από ότι αναμενόταν μετά τη μείωση των ενάρξεων κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ και τις προβλέψεις της FedEX Corp. για χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της αυτοκινητοβιομηχανίας που εισπράττει το 28% των πωλήσεών της από τη Βόρεια Αμερική, υποχώρησαν 0,8% στο Τόκιο. Απώλειες 3,1% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της James Hardie Industries SE, της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 1,1% στην Αυστραλία μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων. Ανοδικά οδήγησαν οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co. τις λοιπές μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών του real-estate, μετά την αναβάθμισή τους από την Goldman Sachs Group Inc.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 115,47 μονάδες στις 10:32 π.μ. στο Τόκιο μετά από άνοδο πέντε συνεχόμενων ημερών που ώθησαν τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων. Περίπου οι ίδιες σε αριθμό μετοχές που σημείωναν άνοδο σημείωναν και απώλειες. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει απωλέσει ποσοστό 4% εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα δυσκολευτούν να μειώσουν τα ελλείμματά τους και να αποπληρώσουν το χρέος τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της ασιατικής περιφέρειας. Στη Νότια Κορέα άνοδο 0,1% σημείωσε ο δείκτης Kospi. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index, υποχώρησε 0,4%. Σήμερα θα ανοίξουν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και την Ταϊβάν, που ήταν κλειστές χθες λόγω αργίας.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε χθες 0,6%. Εκθεση του υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών μειώθηκαν 10% τον Μάϊο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2009. Οι μετοχές της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων, FedEx, έκαναν βουτιά 6%, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της ανά μετοχή θα κυμανθούν από 4,40 δολ. έως 5 δολ. την οικονομική χρήση που άρχισε την 1η Ιουνίου, έναντι κερδών 5,07 δολ. ανά μετοχή που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων υποχώρησε χθες 0,4%, σημειώνοντας την πρώτη πτώση σε έξι ημέρες. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη σημείωσαν απώλειες 0,5%, ανακόπτοντας το ράλι των έξι ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα