Κάτω από τις 4.000 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2002 12:47

ΠΤΩΤΙΚΑ εξακολουθεί να κινείται ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στους κλάδους των τραπεζών και των ασφαλειών.

Στις 12:44' (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.969,8 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας, σημειώνοντας πτώση κατά 1,61%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου εν μέσω δυσοίωνων προβλέψεων για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της ελβετικής Credit Suisse, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Οι μετοχές των βρετανικών τραπεζών Barclays και Lloyds υποχωρούν κατά 2,56% και 3,42%. Οι πιέσεις στη μετοχή της τελευταίας αποδίδονται και στην υποβάθμισή της από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.

Μεγαλύτερη πτώση (6,60%) σημειώνει η μετοχή του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Cable & Wireless, ο οποίος θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, μικρή άνοδο (0,63%) σημειώνει η μετοχή της BAA μετά την ανακοίνωση ότι η επιβατική κίνηση στα επτά αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 16,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα