Υποχωρεί το αργό

Για τρίτη ημέρα
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:30

Απώλειες για τρίτη ημέρα σημείωσε το αργό πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την προοπτική ανάπτυξης της Κίνας και τη μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 3% μετά την ανακοίνωση του Conference Board ότι ο θεμελιώδης οικονομικός δείκτης για την Κίνα αυξήθηκε πιο αργά τον Απρίλιο από τις προηγούμενες προβλέψεις. Στις ΗΠΑ ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών τον Ιούνιο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από όλες τις εκτιμήσεις. Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη ημέρα οι ασιατικές μετοχές με τις ιαπωνικές μετοχές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 61 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 75,33 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Νymex). Στις 9:07 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το καύσιμο διαπραγματεύθηκε στα 75,80 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν απώλειες 2,31 δολ. φθάνοντας στα 75,94 δολ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 4 Ιουνίου.

Το πετρέλαιο οδεύει να σημειώσει τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες από το 2008, υποχωρώντας 9,5% από τα τέλη Μαρτίου. Φέτος τα συμβόλαιά του έχουν υποχωρήσει 4,5%.

Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας την πτώση των μετοχών παγκοσμίως, μετά την πτώση του Standard & Poor’s 500 Index στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο. Ο MSCI Asia Pacific Index στις 9:38 π.μ. στο Τόκιο υποχωρούσε 1,4% φθάνοντας στις 112,38 μονάδες..

Επίσης το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά εν μέσω των μετεωρολογικών προβλέψεων ότι η τροπική καταιγίδα «Alex» κινείται βορειοδυτικά προς τα νότια του Κόλπου του Μεξικού και δεν θα βλάψει τις περιοχές παραγωγής του. Προβλέπεται να φθάσει στο έδαφος του Μεξικού στα νότια των ΗΠΑ αργότερα σήμερα ως τυφώνας, σύμφωνα με το U.S. National Hurricane Center in Miami.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 3,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την κλαδική έκθεση του American Petroleum Institute (ΑΡΙ).

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 74,81 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 9:09 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 75,14 δολ. το βαρέλι. Χθες σημείωσε απώλειες 2,15 δολ., ποσοστό 2,8%, φθάνοντας στα 75,44 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα