Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:10

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις παγκόσμιες απώλειες, καθώς η υποχώρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ τροφοδότησε τις ανησυχίες για την δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 2,5% μετά τη μείωση του δείκτη καταναλωτή στις ΗΠΑ, η οποία τροφοδότησε τη μεγαλύτερη υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σε χρονικό διάστημα 10 μηνών. Απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Canon Inc., οι οποίες πραγματοποιούν πλέον του 1/4 των εσόδων τους στην Αμερική, καθώς το ισχυρό γιέν περιόρισε την προοπτική των κερδών τους.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,4% φθάνοντας στις 112,38 μονάδες στις 9:38 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιουνίου. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 13% από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του χρέους στην Ευρώπη και οι κινήσεις της Κίνας να περιορίσει τις τιμές ακινήτων, θα βλάψουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 3,1% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Οκτωβρίου μετά την ανακοίνωση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών ο οποίος υποχώρησε στο 52,9 αυτόν τον μήνα από 62,7 που ήταν τον Μαΐο (αναθεωρημένα στοιχεία) καθώς οι Αμερικανοί έγιναν περισσότερο απαισιόδοξοι για την προοπτική της αγοράς εργασίας και την οικονομία.

Ο MSCI World Index υποχώρησε 0,4%. Χθες ο δείκτης σημείωσε απώλειες 3,2% μετά την αναθεώρηση του βασικού οικονομικού δείκτη για την Κίνα για αύξηση 0,3% από αύξηση 1,7% που ανακοίνωσε στις 15 Ιουνίου. Οι εξαγωγές της Κίνας αντιμετωπίζουν προβλήματα το δεύτερο εξάμηνο του έτους εξ αιτίας των σκληρών μέτρων στη χώρα και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, αναφέρεται σε χθεσινή έκθεση της Citigroup Inc.

O Reuters/Jefferies CRB Index των 19 πρώτων υλών υποχώρησε χθες 2,8%, τα μέγιστα από τις 14 Αυγούστου του 2009. Τα συμβόλαια του χαλκού στη Νέα Υόρκη σημείωσαν απώλειες 5,2%, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα