Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 05:22
UPD:05:40

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι αμερικανικές εκθέσεις για την βιομηχανική παραγωγή, την απασχόληση και τις πωλήσεις κατοικιών τροφοδότησαν τις ανησυχίες για τα ην οικονομική ανάπτυξη και περιόρισαν το ράλι που σημείωναν νωρίτερα μετά την άνοδο των μετοχών των μεταλλουργιών.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. υποχώρησαν 0,6% στο Τόκιο καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι ιαπωνικές και οι νοτιοκορεατικές εταιρείες έχασαν έδαφος έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστριών τους. Ανοδο 0,8% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Rio Tinto Group, της μεγαλύτερης και της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο αντιστοίχως, μετά την ενθάρρυνσή τους από τη νέα δομή φορολογίας που διαπραγματεύθηκαν με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ.

Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο Τόκιο φθάνοντας στις 111,98 μονάδες στις 10:21 π.μ. Οι δείκτες του κλάδου των εταιρειών με πρώτες ύλες και των εταιρειών ενεργείας σημείωναν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών 10 κλαδικών δεικτών μετά τις ανακοινώσεις για τη φορολογία των μεταλλουργιών σήμερα το πρωΐ.

Μετά την ανακοίνωση για συμφωνία της κυβέρνησης της Αυστραλίας με τις μεταλλουργίες για τη φορολογία, ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, εκτός από τις μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,1% φθάνοντας στις 112,06 μονάδες στο Τόκιο. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,7% και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε κατά 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών μετά τα στοιχεία για την παραγωγή και τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μαζί με την αύξηση της ανεργίας, που τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη παραπαίει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα