Πάνω από τα 73 δολ. το αργό

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 05:46
UPD:05:56

Ανοδικά για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες που σημείωνε σε οκτώ εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν συμβόλαια του καυσίμου βλέποντας ότι οι τιμές του υποχώρησαν πολύ γρήγορα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πτωτικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκε χθες το πετρέλαιο, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα σε επτά εβδομάδες, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο, μετά την χαμηλότερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα τον περασμένο μήνα και την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι περισσότεροι Αμερικανοί έκαναν αίτηση για το ταμείο ανεργίας. Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα υποχώρησε για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις ενδείξεις για τον περιορισμό της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 43 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 73,38 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Νymex). Στις 10:18 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 73,30 δολ. το βαρέλι. Χθες τα συμβόλαια του καυσίμου υποχώρησαν 2,68 δολ. το βαρέλι φθάνοντας στα 72,95 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 8 Ιουνίου. Φέτος το αργό έχει υποχωρήσει 7,6%.

Το πετρέλαιο οδεύει να σημειώσει απώλειες 7% αυτήν την εβδομάδα, τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από την εβδομάδα που έληξε στις 7 Μαΐου. Το δεύτερο τρίμηνο το αργό υποχώρησε 9,7%, σημειώνοντας τις πρώτες τριμηνιαίες απώλειες από το 2008.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου υποχωρούσε 23 σεντς ποσοστό 0,3% φθάνοντας στα 72,11 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες το καύσιμο υποχώρησε 2,67 δολ. ποσοστό 3,6%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 72,34 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα