Πήραν πίσω την τροπολογία

Στα 800 ευρώ παραμένει το επίδομα
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 12:37

Αναστάτωση προκάλεσε η τροπολογία υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων που κατέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας, η οποία προέβλεπε αύξηση των επιδομάτων που αντικαθιστούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το καλοκαιρινό επίδομα, κατά 200 ευρώ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε νέες αποκλίσεις στα δημοσιονομικά.

Αναστάτωση προκάλεσε τροπολογία υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων που κατέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας. Μεταξύ άλλων η τροπολογία προέβλεπε αύξηση των επιδομάτων που αντικαθιστούν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το καλοκαιρινό επίδομα, κατά 200 ευρώ (για συντάξεις έως 833 ευρώ), ωστόσο η αύξηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε νέες αποκλίσεις στα δημοσιονομικά.

«Το ύψος του επιδόματος θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, δηλαδή στα 800 ευρώ. Το νέο ποσό γράφτηκε εκ παραδρομής στην αγωνιώδη προσπάθεια των υπηρεσιών να εναρμονίσουν τις διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Όπως είπε, πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξηθεί το ύψος του επιδόματος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όχι όμως στην παρούσα φάση. Για το λόγο αυτό, εξήγησε, θα υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στη Βουλή (με άλλα λόγια η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου διορθωμένη).

Συμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, τα περί ασυνεννοησίας σε πολιτικό επίπεδο και οι διαχωρισμοί μεταξύ των υπουργών, σε δήθεν καλούς και κακούς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «¶λλωστε», σημειώνει, ο υπουργός Εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την Πέμπτη 1 Ιουλίου, δήλωσε πως το επίδομα θα είναι 800 ευρώ, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα