Aon: Προς εξαγορά της Hewitt Associates

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 14:12

Στην εξαγορά της Hewitt Associates συμφώνησε να προχωρήσει η Aon, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον χώρο της μεσιτείας ασφαλίσεων, έναντι τιμήματος 4,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι της Hewitt θα λάβουν 25,61 δολάρια σε μετρητά και 0,6362 μετοχές της Eon, με την προσφορά να διαμορφώνεται έτσι στα 50 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό είναι 41% υψηλότερο από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Hewitt στις 9 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Aon, η οποία ξεπερνά την απόκτηση της Benfield Group έναντι 1,4 δισ. δολαρίων το 2008. Στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι να ενισχύσει τα έσοδά της, εξαγοράζοντας μια επιχείρηση με συνολικά 3.000 πελάτες.

«Η συγχώνευση αυτή θα μας δώσει ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στοχευμένων στα δύο πιο σημαντικά – κατά τη γνώμη μας – στοιχεία της παγκόσμια οικονομίας σήμερα: τον κίνδυνο και τους ανθρώπους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aon, Γκρεγκ Κέις.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα