Αυξήθηκαν κατά 179 τα μέλη του ΕΕΘ το α΄εξάμηνο

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 14:01
UPD:14:08

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας πως οι μικρομεσαίες εταιρίες καταρρέουν. Για το λόγο αυτό κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες.

Θετικό παρέμεινε το πρώτο φετινό εξάμηνο το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με το συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων που ανήκουν στο δυναμικό του να έχει αυξηθεί κατά 179.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι νέες εγγραφές στο ΕΕΘ το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 2.279, ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων που διαγράφηκαν από μέλη του, το ίδιο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκε σε 2.100.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, δήλωσε πως ναι μεν υπάρχουν νέες εγγραφές αλλά διαπιστώνεται μια ποιοτική διαφοροποίηση: «Νέες επιχειρήσεις ανοίγουν νέοι και άνεργοι, που μπροστά στα αδιέξοδα της αγοράς εργασίας στρέφονται στην εύκολη - που μόνο εύκολη δεν είναι - λύση, να ανοίξουν το δικό τους μαγαζάκι για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο».

Έκρουσε δε τον κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας πως οι μικρομεσαίες εταιρίες καταρρέουν. Για το λόγο αυτό κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα