Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις τραπεζικές συγχωνεύσεις

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010 15:41
UPD:20:38

«Πάνω στα λείψανα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αρχίζει τώρα το πάρτυ των εξαγορών, των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων», σχολίασε από την Ξάνθη η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μάλιστα όσα περισσότερα χάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη στους κεφαλαιοκράτες να παίρνουν και περισσότερα, παρατήρησε και εκτίμησε πως η αγροτιά, οι γυναίκες και οι νέοι άνθρωποι θα είναι άμεσα τα μεγάλα θύματα. «Η αγροτική παραγωγή και ο μικρός παραγωγός θα δεχθούν νέα πλήγματα με την απειλή της στέρησης των επιδοτήσεων. Επίσης μεγάλες θα είναι οι συνέπειες στην περίπτωση όπου η Αγροτική Τράπεζα εξαγοραστεί. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει υποθηκεύσει ένα μεγάλο μέρος της γης των μικρών παραγωγών, αυτών που έχουν μικρή ιδιοκτησία», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

ΛΑ.Ο.Σ.: «Πυλώνας» πρέπει να είναι οι κρατικές Τράπεζες

Οι συγχωνεύσεις Τραπεζών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βρούμε το δρόμο να βγούμε απΆ την κρίση, εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επισημαίνοντας ωστόσο πως ο «πυλώνας» πρέπει να είναι οι κρατικές Τράπεζες και όχι η ιδιωτική πρωτοβουλία. «Αν όμως η κυβέρνηση "κωφεύει", τότε η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι καλοδεχούμενη», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Καρατζαφέρης.

Η μόνη επωφελής συγχώνευση που θα έπρεπε άμεσα να πραγματοποιηθεί, είναι αυτή της δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό χώρο αποτελούμενο από την Εθνική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, υπογραμμίζει με τη σειρά του ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι προτάσεις όπως αυτή της Τράπεζας Πειραιώς «αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την ασυδοσία των ιδιωτικών τραπεζών με τον πιο επικερδή τρόπο γιΆ αυτές».

«Ιδιαίτερα η πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ», τονίζεται, «αποτελεί ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο και την αγροτική παραγωγή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα