Θετικοί κατ' αρχήν οι ξένοι οίκοι

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010 07:06

Θετικοί δείχνουν, σε πρώτη φάση, οι ξένοι αναλυτές σχετικά με την πρόταση της Πειραιώς για την απόκτηση του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, επικαλούμενοι το γεγονός ότι ύστερα από αρκετό καιρό κάτι κινείται στο χώρο των τραπεζών στην Ελλάδα και αναμένουν περαιτέρω σημαντικές εξελίξεις, όπως γράφει η «Ναυτεμπορική».

Την ίδια στιγμή διατηρούν επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι αφού η κίνηση της Πειραιώς αποτελεί μια πρόταση, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η πρόθεση της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η «Ναυτεμπορική», η Citi μιλά σε ανάλυσή της για την πρόταση που μπορεί να μετατρέψει την Πειραιώς στην ελληνική τράπεζα με το μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα δάνεια και τις καταθέσεις (το 25% της αγοράς), ενώ θα βελτιώσει τη χρηματοδοτική της θέση.

Η UBS από την πλευρά της μιλά για «φιτιλιές» στο τραπεζικό σύστημα με τη συγκέντρωση στον κλάδο να βρίσκεται «καθ' οδόν», ενώ η Merrill Lynch καλωσορίζει την κίνηση της Πειραιώς, η οποία δεν αποτελεί ένα τελειωμένο deal και τονίζει ότι υπάρχουν ρίσκα.

Περισσότερα στη «Ναυτεμπορική».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα