Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 05:21
UPD:05:57

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές μετά την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ο οποίος είπε ότι η προοπτική της αμερικανικής οικονομίας παραμένει «ασυνήθιστα αβέβαιη». Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας.

Οι μετοχές της Canon Inc. της κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών, η οποία αντλεί το 27% των εσόδων της στην Αμερική υποχώρησαν 1,3% στο Τόκιο. Απώλειες 1,1% σημείωσαν οι μετοχές της Honda Motor Co. που πραγματοποιεί το 42% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική. Στη Σεούλ, πτώση 0,6% σημείωσαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ της Ασίας. Αντιθέτως οι μετοχές της Korea Electric Power Corp. αναρριχήθηκαν 1,7% μετά την έγκριση της νοτιοκορεατικής National Pension Service να αυξήσει το μερίδιο στην εταιρεία.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,2% φθάνοντας στις 115,42 μονάδες στις 10:47 π.μ. στο Τόκιο, με δύο μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε δύο που σημείωναν κέρδη μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Ο τελευταίος έχει σημειώσει απώλειες 11% από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου καθώς η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα υστερήσει. Οι εικασίες ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω εντάθηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και των πωλήσεων κατοικιών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,7%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index διολίσθησε 0,3%. Απώλειες 0,5% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,3% μετά την ανακοίνωση του Bernanke στην αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας ότι αξιωματούχοι της Fed «βλέπουν ότι η οικονομική προοπτική παραμένει ασυνήθιστα αβέβαιη».

Ανοδο 0,9% σημείωσε ο δείκτης του κλάδου των εταιρειών κοινής ωφελείας στον MSCI Asia Pacific Index, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών κλαδικών δεικτών, καθώς κάποιοι επενδυτές επεδίωξαν την ασφάλεια εταιρειών των οποίων τα κέρδη είναι προστατευμένα από τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα