Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 05:33
UPD:06:06

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρησή του εξ αιτίας της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων του στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ότι η οικονομική προοπτική παραμένει «ασυνήθιστα αβέβαιη».

Απώλειες 1,3% σημείωσε χθες το πετρέλαιο μετά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας που έδειξε ότι τα αποθέματα αργού αναρριχήθηκαν 360.000 βαρέλια φθάνοντας στα 353,5 εκατ. την εβδομάδα που πέρασε. Τα αποθέματα της βενζίνης και των διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, κινήθηκαν επίσης ανοδικά. Οι τιμές του καυσίμου επίσης υποχώρησαν καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για τους επενδυτές.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 76,60 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 9:50 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν 1,02 δολ. φθάνοντας στα 76,56 δολ. το βαρέλι. Φέτος το αργό έχει υποχωρήσει 3,5%.

Τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 91,5% της δυναμικότητάς τους, 1% υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας.

Αύξηση 1,12 εκατ. βαρέλια στα 222,2 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα της βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι προμήθειες διϋλισμένων καυσίμων αυξήθηκαν 3,94 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 166,6 εκατ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιανουαρίου του 2009.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 75,45 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:36 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 85 σεντς, ποσοστό 1,1%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 75,37 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα