Εν αναμονή των stress tests

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 00:24

Τις τελικές λεπτομέρειες των «τεστ αντοχής» των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν αύριο Παρασκευή, θα συζητήσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών της Ε.Ε. και οι αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χθες, πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τον τρόπο που διενεργήθηκαν, «αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις σχετικά με το αν τα τεστ μπορούν να δώσουν σαφή εικόνα για την ικανότητα ανθεκτικότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων σε πολύ άσχημες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες, σημείωσε: Υπήρξαν «μεγάλες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο (...) για τους όρους» αυτών των τεστ ... Τα τεστ διενεργούνται σε ένα περιβάλλον όπου ο μηχανισμός στήριξης (της ευρωζώνης) έχει αποφασιστεί ... δεν μπορούμε να κάνουμε σα να μην υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης. Τα τεστ με τον τρόπο που διενεργήθηκαν "αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα».

Τα τεστ αντοχής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο Λονδίνο από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).

Β. Ράπανος: Η Εθνική θα περάσει τα stress tests

Εν τω μεταξύ, την πεποίθησή του ότι η Εθνική Τράπεζα θα περάσει τα stress tests της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Ράπανος.

«Η Εθνική δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τα stress tests, θα τα περάσει», δήλωσε στο Reuters ο κ. Ράπανος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα