Κοντά στα υψηλότερα 11 εβδομάδων το αργό

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 05:49
UPD:06:01

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 11 εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την τόνωση της αισιοδοξίας ότι η ζήτηση του καυσίμου θα αυξηθεί εν μέσω της βελτίωσης των προοπτικών για μια οικονομική ανάκαμψη.

Το πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 3,6% καθώς οι μετοχές έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση των κερδών της EBay Inc. και της Caterpillar Inc., τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών και την ανάπτυξη που σημείωσαν οι κλάδοι της βιομηχανίας και της παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη. Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν επίσης άνοδο καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, τονώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 79,22 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYmex) στις 9:04 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,74 δολ. φθάνοντας στα 79,30 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 5 Μαΐου και τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 27 Μαΐου.

Φέτος τα συμβόλαια του καυσίμου έχουν σημειώσει άνοδο 18% σε σύγκριση με πέρυσι. Το πετρέλαιο οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 4,3%.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο μετά το σχόλιο του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ότι η ανεργία είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αμερικανικό νόμισμα στο 1,2892 ανά ευρώ στις 9:11 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, από 1,2893 δολ. που ήταν χθες.

Στις 21 Ιουλίου το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε ότι αποθέματα πετρελαίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 360.000 βαρέλι την εβδομάδα που πέρασε. Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,12 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 222,2 εκατ. την περασμένη εβδομάδα, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 77,78 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:14 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,45 δολ., ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 77,82 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα